U kafanu po vakcinu s nogu, za sveže pelcovane Kragujevčanin ispekao i vola

Izvor: Luftika.rs, 05.Maj.2021, 11:11

U kafanu po vakcinu s nogu, za sveže pelcovane Kragujevčanin ispekao i vola

Vakcinacija se seli i u kafane. Juče je u Kragujevcu u kafani Biblioteka kod Milutina, organizovana vakcinacija i dobrovoljno davanje krvi. Za sve sveže vakcinisane Kragujevčane domaćin je pripremio vola na ražnju i gulaš da se okrepe.
Ova kafana je i ranije organizovala akcije dobrovoljnog davanja krvi, a juče je vakcinisano oko 30 Kragujevčana.
Vlasnica restorana Ljubinka Rašković rekla je za NovaS da >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je cela manifestacija organizovana isključivo iz humanih razloga. Uz vakcinaciju i dobrovoljno davanje krvi, ispred restorana bio je postavljen i štand za prikupljanje novca za lečenje malog Gavrila Đurđevica, a tom akcijom, kaže ona, koordinirali su lekari zaposleni u kragujevačkoj Hitnoj pomoći.
Vlasnik restorana Stavro Rašković ponudio je popularno lokalno jelo u utorak kao svoj način promocije vakcinacije i zalaganja za puno otvaranje restorana, kafića i barova u zemlji, koji mogu posluživati goste samo na terasama.
Foto: REUTERS/Marko Djurica Karantin u 2020. godini i epidemiološke mere ove godine dovele su restoran Biblioteka kod Milutina do ruba opstanka, rekao je Rašković dok su desetine ljudi stajale u redu za vakcinaciju i tanjir mesa s roštilja.
– Naša trgovina i ugostiteljstvo snažno su pogođene, a ako je vakcinacija izlaz u tom slučaju želimo doprineti – dodao je.
– Danas imamo vakcine i s Istoka i Zapada na meniju, za svačiji ukus – rekao je Rašković.
Bane Jajić, 63-godišnjak iz Kragujevca, pohvalio je Raškovićevu ideju dok je uživao u tanjiru govedine i pivu.
– Jednog dana, neko će reći da je čika Bane vakcinisan ovde – rekao je.
Izvor: N1
Vakcinacija tokom šopinga, punktovi u tržnim centrima bliži građanima

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nesvakidašnja vakcinacija: Vo sa ražnja i gulaš za vraćanje snage

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2021

Nesvakidašnja vakcinacija građana protiv virusa, organizovana je juče u jednoj kafani u Kragujevcu, a cijela manifestacija mogla bi da se nazove i prema onoj našoj narodnoj u kojoj "brijeg dolazi Muhamedu".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.