Izvor: Radio 021, 01.Mar.2021, 21:39

U ime naroda troše novac, u ime naroda dobiju opomenu: Bivši čelnik Sremskih Karlovaca kriv za trošenje budžetskih sredstava

Bivši predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković osuđen je zbog nenamenskog korišćenja budžetskih sredstava, a Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu mu je zbog ovog krivičnog dela izreklo sudsku opomenu.

Kako se u presudi navodi, Milenković je proglašen krivim da je, kao odgovorno lice korisnika budžetskih sredstava, sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima i svestan toga da je ono zabranjeno, stvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << obaveze u iznosu većem od milion dinara u odnosu na iznos utvrđen budžetom (detaljnije u objavljenoj presudi).

Za ovo krivično delo Milenković je dobio sudsku opomenu. On je obavezan da plati troškove veštačenja u iznosu od 50.949 dinara, kao i da plati paušal od 5.000 dinara.

Milenković se, nakon izricanja presude, odrekao prava na žalbu.

U presudi je navedeno i da je Milenković imao mesečna primanja od oko 82.000 dinara, kao i da je vlasnik kuće i zemljišta površine od tri hiljade kvadrata.

Presuda Nenadu Milenkoviću by Dragana Prica Kovačević on Scribd

Iako je Državna revizorska institucija koja je i podnela krivičnu prijavu protiv Milenkovića, ustanovila da je ukupan iznos trošenja mimo zakonskih procedura u Opštini prešao 30 miliona dinara, Milenković je "pao" zbog nešto manje od dva miliona dinara i ugovora za izradu Elaborata o inženjersko-geološkim i geotehničkim uslovima za izradu plana detaljne regulacije (PDR) poteza Rovine sa okruženjem u Sremskim Karlovcima.

On se na sudu izjasnio da nije kriv i pravdao se time da su te odluke donosila nadležna odeljenja za budžet i finansije, te da on, kao profesor fizičkog vaspitanja, nije upoznat sa ekonomskim i pravnim pitanjima. Međutim, kako je pisao 021.rs, a kasnije utvrdio i sud, Milenković ima diplomu mastera ekonomije.

Na pitanja 021.rs u vezi sa ovim i drugim trošenjima u opštini, kao i sa krivičnim prijavama, Milenković za svog mandata nije odgovorio.

Nezvanično, izlazak ovakvih malverzacija na svetlost dana i suđenje Milenkoviću, doprineli su prošlogodišnjoj "rekonstrukciji" vladajuće strukture u Sremskim Karlovcima, pa se bivši predsednik opštine nije čak ni našao na izbornoj listi Srpske napredne stranke na prošlogodišnjim lokalnim izborima. Nakon što su naprednjaci, očekivano, pokupili gotovo sva odbornička mesta, za predsednika opštine izabran je član "bez putera na glavi" Aleksandar Skojačić.

Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Predsednik opštine na Fruškoj gori potrošio 30 miliona, lagao na sudu, pa kažnjen sa 5.000 dinara

Izvor: Luftika.rs, 02.Mar.2021, 04:30

Sremski Karlovci su prelepa opština na padinama Fruške gore, imaju fenomenalnu prirodu, Dunav, vinograde i bogatu istoriju, ali nikako nemaju sreće sa političarima. Kako se decenijama upravlja ovom optinom pokazuje primer doskorašnjeg predsednika opštine Nenada Milenkovića osuđen za finansijske...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.