Izvor: Radio 021, 09.Nov.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U državnim i javnim preduzećima plate veće pet odsto

Zaposlenima u državnim i javnim preduzećima od iduće godine će zarade biti uvećane pet odsto, odlučila je Vlada Srbije.

Ta povišica je predviđena izmenama Zakona o privremenom uređivanju osnovice za obračun plata korisnika javnih sredstava, koji je usvojila Vlada Srbije.

Izmene se odnose na zarade koje su veće od 25.000 dinara, zaposlenih u preduzećima gde je Republika, odnosno lokalna samouprava vlasnik više od 50 odsto kapitala, kao i u republičkim i lokalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << javnim preduzećima.

Zarade zaposlenih u državnim i javnim preduzećima, kao i u javnom sektoru, veće od 25.000 dinara, prethodne četiri godine bile su umanjene deset odsto.

U obrazloženju izmena zakona, Vlada je navela da "nakon uspešno sprovedene fiskalne konsolidacije, stabilizacije javnih finansija i preokreta višegodišnjeg rastućeg trenda javnog duga, ostaje fokusirana na dalje poboljšanje privrednog ambijenta i obezbeđivanje visokih stopa privrednog rasta, sa krajnjim ciljem smanjenja nezaposlenosti i podizanja životnog standarda stanovništva".

Povišice plata od iduće godine dobiće i zaposleni u javnom sektoru, koje će iznosti od sedam do 12 odsto.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PALA ODLUKA! Veće plate i u javnim preduzećima u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2018

Zaposlenima u državnim i javnim preduzećima od iduće godine će zarade biti uvećane pet odsto, odlučila je Vlada Srbije...Ta povišica je predviđena izmenama i dopunama Zakona o privremenom uređivanju osnovice za obračuna i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.