Izvor: Luftika.rs, 12.Apr.2020, 17:56

U domu za stare u Montrealu preminula 31 osoba, osoblje ih ostavilo bez hrane i lekova i pobeglo

Fransoa Lego, premijer najveće kanadske pokrajine Kvebek, obratio se javnosti i saopštio da je u jednom domu za stare sa medicinskom negom u Montrealu preminuo 31 štićenik, nakon što se u domu pojavio koronavirus, a veliki deo osoblja je prosto „nestao“.
Za pet stanara doma potvrđeno je da su bili zaraženi koronavirusom, a ostali su umrli kao posledica nebrige, jer nisu dobijali lekove za ozbiljne hronične bolesti od kojih su inače patili.
Tragedija se nije mogla ni naslutiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << 26. marta, kada je jedan pacijent iz tog doma upućen kao sumnjiv na koronavirus u Jevrejsku opštu bolnicu, gde mu je konstatovan kovid-19, i u toj bolnici je ubrzo preminuo.
Tri dana kasnije u samom domu umro je još jedan stanar.
Odmah nakon toga, zdravstvena inspekcija je ušla u dom i zatekla njegove štićenike prepuštene same sebi, bez hrane i lekova, u sopstvenom izmetu, kako su preneli mediji.
Inspekcija je konstatovala da je u međuvremenu veliki deo osoblja jednostavno prestao da se pojavljuje na poslu, zbog, kako se pretpostavlja, straha od koronavirusa i, naravno, potpunog odsustva elementarne odgovornosti i humanosti, a da nisu obavestili nadležne zdravstvene organe šta se dešava.
Vlada Montreala je, prema rečima premijera Legoa, juče obaveštena da je 31 štićenik doma preminuo.
Pokrenuta je i kriminalistička istraga.
Japan na ivici, medicinski sistem pred kolapsom
Izvor: Tanjug

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.