Izvor: Radio 021, 24.Sep.2020, 07:23

U delu španske obale zabranjena plovidba zbog napada orki

Zbog sve većeg broja napada kitova ubica, poznatijih kao orke, na jahte, Španija je zabranila plovidbu jahtama u prečniku od 100 kilometara od svoje severozapadne obale, saopštilo je špansko Ministarstvo saobraćaja.

Zabrana važi nedelju dana za jahte dugačke 15 metara, a uvedena je jer su orke napadale jahte i nanosile štetu udarajući u trup plovila.

Kako je navelo Ministarstvo, oblast na koju se odnosi zabrana mogla bi da bude proširena zbog rute kitova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Precizira se da je čamcima dozvoljeno da isplovljavaju iz luke i idu na deo otvorenog mora između rtova Priorino Grande i Punta de Estaka de Bares, ali ne smeju da se zadržavaju blizu obale kod severozapadnog vrha zemlje.

Ministarstvo je navelo da se napadi orki beleže od 19. avgusta, kao i da kitovi oštećuju jahte koje zatim traže pomoć pomorske službe.

Za sada nije zabeleženo da je iko povređen u tim napadima.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.