Izvor: Radio 021, 09.Jun.2020, 09:40

U četvrtak u Novom Sadu protest prosvetara zbog izbora direktora škole u Kisaču

Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine zakazala je protest za četvrtak, 11. jun zbog, kako navode, neregularnih izbora za direktora škole u Kisaču.

Protest će se održati od 12 časova ispred zgrade Pokrajinske vlade.

Predsednik Unije sindikata Zvonimir Jović kaže za 021 da uprkos prethodnim akcijama koje uključuju protest u Kisaču i štrajk u školama u Novom Sadu, nadležni nisu reagovali.

"Pošto dosadašnji rad nije dao rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i nismo pozvani na pregovore, iako to u skladu sa Zakonom o štrajku poslodavac dužan da uradi, mi smo se organizovali na ovaj način i očekujemo dolazak velikog broja članova našeg sindikata, odnosno očekujemo da će doći između 100 i 150 ljudi", tvrdi Jović.

Zaključuje da i pokrajinska i republička vlast smatraju da je najbolji odgovor na njihov zahtev - ćutanje.

Istog dana za koji je najavljen protest, održaće se i štrajk u 129 vojvođanskih škola koje su članice Unije sindikata.

Podsetimo, kako je 021 pisao, na izborima za v.d. direktora osnovne škole u Kisaču izabrana je Ana Leginj, koju je podržao Nacionalni savet, a ne bivša direktorica Ana Vozar koja je dobila većinu glasova Nastavničkog veća, Školskog odbora i Saveta roditelja. Zbog ovog je organizovan protest u Kisaču, ali i štrajk u novosadskim školama koje su članice Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.