U Vojvodini preminuo prvi pacijent od novog gripa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2009, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vojvodini preminuo prvi pacijent od novog gripa

NOVI SAD - U Vojvodini je danas registrovan prvi smrtni slučaj od posledica virusa H1N1, a reč je o muškarcu iz Inđije (35), koji se lečio u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, saopštila je Radna grupa Izvršnog veća Vojvodine za praćenje pandemije. RTV saznaje da će vakcinacija protiv novog gripa početi za dve do tri nedelje.

Kako se navodi, pacijent iz Inđije se 14. novembra javio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lekarima sa visokom temperaturom i komplikovanom formom upale pluća.

I pored primenjenih najsavremenijih metoda intenzivnog lečenja u Jedinici intenzivne nege Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, njegovo stanje se pogoršavalo iz sata u sat.

Prema informacijama Instituta za javno zdravlje Srbije, u našoj zemlji je do danas preminulo 13 ljudi od virusa gripa A H1N1, dok je 306 obolelo.

Radna grupa za praćenje pandemije danas je saopštila da se u Vojvodini na bolničkom lečenju zbog inficiranosti virusom gripa H1N1 nalazi 116 pacijenata.

U Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu smešten je 31 bolesnik, dok se u Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici leči pet osoba.

Institut za onkološke bolesti Vojvodine ima jednog, a Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu tri takva bolesnika.

U bolnici u Zrenjaninu nalazi se 21 pacijent, u Subotici jedan, Pančevu 29, Sremskoj Mitrovici tri, a u Somboru 13. Kikinda je u svojoj bolnici smestila pet bolesnika a Vršac četiri.

Kako saznaje RTV, vakcinacija protiv novog gripa počeće za dve do tri nedelje, a lekari upozoravaju da se u lečenju gripa ne treba koristiti antibioticima.
Pogledaj vesti o: Grip,   Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.