Izvor: Glas javnosti, 24.Okt.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tisi nađeno telo devojke

KANJIŽA - U Tisi kod Martonoša juče pre podne nađen je još jedan ženski leš čiji identitet nije poznat. Sumnja se da se radi o nastradaloj iz grupe kosovskih Albanaca koji su se, kako se strahuje, utopili kada su 16. oktobra uveče ilegalno pokušali da čamcem pređu granicu između Srbije i Mađarske. Sa pripadnicima policije uviđaj je obavio istražni sudija Opštinskog suda u Kanjiži Erne Berenji, koji je naložio da se obdukcija tela obavi u novosadskom Institutu za sudsku medicinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
- Utopljenica je stara između 20 i 23 godine. Kod nje smo našli nekoliko dokumenata za više lica sa područja Kosova. Tek nakon izvršene obdukcije znaće se uzrok smrti ove osobe - rekao nam je sudija Berenji.

U nedelju je iz reke kod Martonoša takođe izvađen jedan ženski leš starosti između 25 i 30 godina. Obdukcija tela nastradale žene je obavljena, ali rezultat još nije dostavljen Opštinskom sudu u Kanjiži. Kako je javnosti potvrdio portparol policije segedinske županije Janoš Pal, u Tisi su pronađena dva tela - žene i muškarca - za koje se sumnja da su bili u grupi nastradalih kosovskih Albanaca. Identitet muškarca, kojeg su u reci našli ronioci, još nije poznat. Mediji su preneli vest da je mađarski Interpol počeo istragu u utapanju grupe kosovskih Albanaca. Strahuje se da je ova tragedija odnela 15 života jer je toliko osoba albanske nacionalnosti proglašeno nestalim. Nesreća se dogodila kada se u teritorijalnim vodama Mađarske prevrnuo čamac u kome se nalazili između 18 i 19 osoba među kojima je bilo i dece. Utapanje sunarodnika potvrdio je kosovski Albanac koji je uhapšen u Mađarskoj zbog ilegalnog prelaska granice. On je istražnim organima rekao da je sa dvoje maloletne dece preživeo potapanje čamca.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.