Izvor: Radio 021, 13.Avg.2020, 16:33

U Srbiji trenutno 364 zdravstvena radnika pozitivna na virus korona

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da su u Srbiji trenutno 364 zdravstvena radnika pozitivna na virus korona, od kojih je 28 hospitalizovano.

To je mnogo manje nego početkom prošle nedelje kada je više od 600 zdravstvenih radnika bilo pozitivno i mnogo više njih na bolničkom lečenju, rekao je ministar Lončar na koktelu koji je Ministarstvo zdravlja organizovalo danas u Kragujevcu za zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radnike iz tog grada, Čačka , Kraljeva i Novog Pazara.

Lončar je naveo da u Srbiji trenutno ima oko 8.000 zaraženih korona virusom, od kojih je oko 2.000 na bolničkom lečenju. On je objasnio da od 2.000 koji hospitalizovani nisu svi pozitivini na virus.

"Imamo i pacijente sa svim karakteristikama zaraženih virusom, ali su njihovi testovi ili negativan, ili čekamo ponovoljeni test", rekao je Lončar.

Zdravstveni radnici iz Novog Pazara, Kraljeva, Čačka i Kragujevca poručili su da je u dosadašnjem toku epidemije bilo teško, ali da će izdržati do kraja borbe sa korona virusom.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Lončar: Lekari naši junaci

Izvor: Danas, 13.Avg.2020

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da su u Srbiji trenutno 364 zdravstvena radnika pozitivna na korona virus, od kojih je 28 hospitalizovano.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.