Izvor: Radio 021, 18.Okt.2019, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji prošle godine otkriveno 76 žrtava trgovine ljudima

Rezultati istraživanja i analiza javnih statističkih podataka ukazuju da u velikom broju zemalja postoji trgovina ljudima, a žrtve su u većini slučajeva žene i devojke kojima se prvenstveno trguje zbog seksualne eksploatacije, saopštio je Biro za borbu protiv trgovine ljudima.

Prošle godine u Srbiji je identifikovano 76 žrtava trgovine ljudima, od kojih je 30 maloletno, dok je u prvim mesecima ove godine identifikovano 16 žrtava, navode u Birou povodom Evropskog dana borbe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << protiv trgovine ljudima.

U poslednjim godinama su registrovani slučajevi trgovine ljudima radi prisilnog rada, organizovanog prosjačenja i ugovorenih brakova, a takav razvoj situacije je uzrokovan siromaštvom, posebno među ranjivim grupama stanovništva, navodi se u saopštenju.

Kako ističu, najnoviji trendovi trgovine ljudima su povezani sa masovnim migracionim tokovima i lancima krijumčarenja migranata, posebno sa ranjivim grupama u migracijama poput maloletnika bez pratnje.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Trgovci ljudima uglavnom su poznati žrtvi

Izvor: RTS, 18.Okt.2019

Posle trgovine oružjem i drogom, trgovina ljudima jedan je od najunosnijih ilegalnih poslova. Najčešće žrtve su deca i žene. Od više desetina hiljada do nekoliko miliona ljudi u svetu u opasnosti je da postane žrtva te trgovine. U Srbiji je, od početka godine, otkriveno 25 žrtava trgovine...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.