Izvor: Luftika.rs, 15.Jul.2020, 15:31

U Srbiji preminulo još 11 osoba, registrovan 351 novi slučaj

Prema najnovijim informacijama i dnevnom preseku 15. jula u 15 časova, u Srbiji je još 11 ljudi preminulo od korone, dok je zabeležen 351 novi slučaj zaraze.
Na respiratorima je 169 pacijenata, a hospitalizovana su 234 pacijenta od poslednjeg preseka.
Testirano je 8.393 uzorka u poslednjih 24 sata, dok je ukupno od početka pandemije testirano 515.395 uzoraka.
Ukupno je u Srbiji registrovano 19.334 slučajeva od početka, dok je ukupni bilans smrtnih ishoda 429.
Zamenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << direktora Insituta „Batut“ dr Darija Kisić Tepavčević odgovorila je na pitanje kako na rad Kriznog štaba utiču lažne vesti, poput one da je jedna medicinska sestra izvršila samoubistvo zbog pritiska.
– Pojedinci su sebi dali za pravo da šire informacije koje su kontraproduktivne, to nikom ne ide u prilog. Svi imamo isti cilj, da očuvamo svoje porodice i zdravlje nacije.
Rekla je da je u jednom trenutku povećan broj osoba koji su želeli da se testiraju bez ikakvog osnova. I oni koji su plaćali na lični zahtev, činili su to sa mininalnom cenom.
Povećan je trenutno i broj zahteva zbog putovanja.
– Kako sada postoji objektivan razlog za testiranja, ponovo je vraćeno na teren, u kovid ambulantama.
Poslednjih dana imali smo zastoje, potvrdila je.
– Bili su i neki redovi, pre svega ispred Torlaka, sa putnicima koji su želeli da se testiraju na lični zahtev.

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korona virus: Još 351 slučaj zaraze i nove mere u Srbiji, testiranje vakcine u SAD

Izvor: Danas, 15.Jul.2020

Reuters U poslednja 24 časa u Srbiji je zaražena još 351 osoba, a preminulo je 11 ljudi, u danu kada su najavljene nove mere za suzbijanje epidemije korona virusa. Do sada je ukupno zaraženo 19.334 ljudi, a preminulo je 429. Na respiratorima je 169 pacijenata, a aktivno je 4.858 slučajeva. Zbog...

Nastavak na Danas...

AKTUELNO: U poslednja 24 sata preminulo 13 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 06:27

U Srbiji su u poslednja 24 sata registrovano još 383 pozitivna slučaja, a preminulo je 13 osoba i 177 je na respiratoru, saopštila je premijerka Ana Brnabić na redovnoj konferenciji za medije..."Daleko je najveći broj zaraženih u Beogradu, a imamo i dosta nestabilnu situaciju u Kraljevu", rekla...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.