U Skupštini predlog za smenu članova REM

Izvor: Radio 021, 11.Apr.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Skupštini predlog za smenu članova REM

Grupa od 23 poslanika predala je danas u Skupštini Srbije predlog da se po hitnom postupku pokrene procedura za smenu članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, REM, izjavila je danas poslanica Demokratske stranke Vesna Marjanović.

Na konferenciji za novinare u parlamentu Marjanović je rekla da su taj predlog potpisali poslanici DS, nezavisni poslanici Zoran Živković i Marinika Tepić, kao i Sanda Rašković Ivić i Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Nova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Srbija - Pokret za spas Srbije.

U obrazloženju se, kako je prenela, navodi da REM nije ispunio nijednu od svojih funkcija. REM je, kaže, tokom predizborne kampanje odlučio da ne reaguje na neravnomernu zastupljenost predsedničkih kandidata u medijima, čime su građani bili uskraćeni da čuju sva mišljenja i predstavljanje predsedničkih kandidata, te da mogu slobodno da se opredele.

Marjanović je navela da su članovi Saveta REM odgovorni Parlamentu koji ih bira, te da će biti zatraženo mišljenje Saveta, mada ono ne obavezuje skupštinu. Nakon toga, kako je dodala, sprovodi se postupak u Odboru za kulturu i informisanje, utvrđuju činjenice, obavlja razgovor sa članovima REM i na kraju dolazi glasanje na sednici skupštine.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.