Izvor: Radio 021, 05.Jul.2020, 17:51

U SAD strahuju od povećanog broja obolelih zbog proslave 4. jula

Sjedinjene Američke Države zabeležile su danas 45.300 novih slučajeva infekcije kovid-19, što je pad u odnosu na brojke protekla tri dana, ali eksperti sa Univerziteta Džon Hopkins strahuju da bi proslava Dana nezavisnsioti 4. jula mogla da bude "raketno gorivo" za nov porast obolelih.

U protekla tri dana broj obolelih u SAD nije išao ispod 54.000, a današnji manji broj pozitivnih slučajeva, stručnjaci ne vide kao smirivanje situacije, već smanjeno prijavljivanje obolelih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zbog nacionalnog praznika.

Sjedinjene Države beleže najveći broj infekcija korona virusom od oko 2,8 miliona i skoro 130.000 mrtvih, podaci su Univerziteta Džon Hopkins.

Eksperti veruju i da su brojke povezane sa pandemijom "značajno veće", jer ima ljudi koji su umrli pre testiranja na virus, ali i onih koji su imali blage simptome i nisu ni registrovali infekciju.

U svetu je od korona virusa obolelo 11,3 miliona ljudi, dok je više od 531.000 umrlo, a pandemija se ubrzano širi u Indiji, Južnoj Africi, Pakistanu, Brazilu i drugim južnoameričkim državama.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.