Izvor: Luftika.rs, 15.Avg.2020, 10:49

U Rakiti počela akcija vađenja cevi iz reke, građani naoružani krampovima i lopatama

U selu Rakita počela je akcija vađenja dela cevovoda za mini -hidroelektranu “Zvonce”. S obzirom na to da je prošlo više od godinu i po dana od usvajanja rešenja o vađenju dela cevovoda, a cevi i dalje leže ukopane, meštani i aktivisti su odlučili da uzmu stvar u svoje ruke.
Pokret Odbranimo reke Stare planine organizovao je vađenje cevi iz korita Rakitske reke, a u akciju su uključili brojni građani.
Neki su stigli još protekle noći i za akciju su se pripremali uz logorsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << vatru i prikladnu muziku. Pokret Ne davimo Beograd je podržao odbranu Rakitske reke i organizovao dolazak iz prestonice.
15.08.2020. u 10h- radna akcija vađenja cevi u Rakiti!
Ponavljamo:
NIKAKVO PROVOCIRANJE POLICIJE NIJE DOZVOLJENO!
NIKAKVO NEGATIVNO OBRAĆANJE POLICIJI I DRUGIMA NIJE DOZVOLJENO!KO GOD POKUŠA NEŠTO U TOM PRAVCU,BIĆE UDALJEN SA AKCIJE.
PROVOKACIJA NE SME BITI NIGDE NA TERENU.
— Odbranimo reke Stare planine (@O_R_S_P) August 12, 2020

Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivista pokreta “Odbranimo reke Stare planine” objavio je početak akcije vađenja dela cevovoda
– Pozivam vas da ne provocirate policiju, ukoliko se pojave – poručio je okupljenim aktivistima i meštanima.
Građani, aktivisti i meštani od alata imaju krampove i lopate. I dalje nema policije u selu, ali su patrole viđene na putu ka tom selu, i tražili su lične karte, javlja naša novinarka.
Pobeda ljudi sa Stare planine: Bez mini-hidroelektrana u narednih 15 godina
Izvor: Nova

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.