U Pensilvaniji će morati da biraju između marihuane i pištolja

Izvor: Radio 021, 15.Jan.2018, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pensilvaniji će morati da biraju između marihuane i pištolja

U Pensilvaniji, najnovijoj američkoj državi koja pokreće program korišćenja marihuane u medicinske svrhe, vlasti upozoravaju pacijente da federalni zakon zabranjuje korisnicima marihuane da poseduju pištolje ili municiju.

"Oni će morati da se opredele. Ili će imati pištolje, ili će koristiti marihuanu, ali neće moći i jedno i drugo", rekao je predsednik Udruženja advokata Pensilvanije Džon T. Adams.

Pensilvanija, u kojoj mnogi vole oružje, počeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << s prodajom marihuane u medicinske svrhe narednog meseca.

Pensilvanijski regulatori su, međutim, u petak saopštili da njihov registar pacijenata koji koriste marihuanu neće biti dostupan, kako je ranije planirano, na državnoj kompjuterskoj mreži službe za sprovođenje zakona.

Uz to, zagovornici upotrebe marihuane najavljuju oštre reakcije ukoliko federalni tužioci počnu krivično da gone vlasnike oružja koji koriste legalno dobijenu medicinsku marihuanu.

Više od 800.000 pištolja proda se u Pensilvaniji ili se prebaci u tu američku državu na godišnjem nivou, a više od 10.000 ljudi je tamo podnelo zahtev za korišćenje marihuane u medicinske svrhe.

Ipak, promena vezana za dostupnost registra takvih korisnika, objavljena u petak, umnogome smanjuje izglede da će korisnici marihuane u Pensilvaniji biti uopšte označeni prilikom federalne kontrole prodaje vatrenog oružja.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.