Izvor: Radio 021, 27.Nov.2020, 11:11

U Novom Sadu trenutno više od 7.700 zaraženih koronom

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.946 novih slučajeva kovida-19, što je skoro 200 više nego dan ranije kada je bilo 1.755 novozaraženih.

Po broju novih slučajeva i dalje prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a slede Zrenjanin, Subotica i Sombor. Situacija je kritična posebno u Pančevu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici, navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

U ovom trenutku, broj registrovanih aktivnih slučajeva u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vojvodini je 21.743, ali Institut procenjuje da je taj broj daleko veći.

Najviše aktivnih slučajeva je u Novom Sadu - 7.746, dok ih je dan ranije bilo 7.470. Sledi Pančevo sa više od 2.000 i Zrenjanin sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

"Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema, a u ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna", navode u Institutu.

Institut apeluje na sve da se i dalje sprovode proglašene mere kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.