Izvor: Radio 021, 29.Apr.2021, 18:28

U Novom Sadu trenutno 2.300 aktivnih slučajeva korone

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 549 novih slučajeva korone. Dan ranije bilo ih je 675, te ih je danas za 126 manje.

Najveći broj novoobolelih je u Novom Sadu - 127 (dvoje manje nego juče), saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kako je navedeno, među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a najveći deo čine osobe stare od 30 do 50 godina.

U Institutu smatraju da u narednom periodu treba dodatno posvetiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pažnju poštovanju mera protiv epidemije i potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi.

Trenutno je broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini 11.246.

Navedeno je da je najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva u Novom Sadu - 2.300, a u svim ostalim opštinama i gradovima trenutno je manje od 1.000 slučajeva.

Podsetimo, i dalje opada broj kovid pacijenata koji su na lečenju u Novom Sadu. U zdravstvenim ustanovama ih je trenutno 310, odnosno 16 manje nego juče. Na respiratorima je njih 23, dvoje manje nego juče.

Kada se gleda pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine je 230 kovid pacijenata, od kojih je 16 na mehaničkoj ventilaciji. Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici nalazi se njih 80, od kojih je sedmoro na respiratorima.

Iako broj kovid pacijenata opada, nije poznato koliko je njih u poslednja 24 sata primljeno na lečenje, a koliko otpušteno, odnosno da li je bilo preminulih, jer zdravstvene ustanove neće da objave ove podatke.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KORONA PRESEK U VOJVODINI Još 549 zaraženih, u Novom Sadu 127

Izvor: Blic, 30.Apr.2021, 00:42

Tokom prethodna 24 časa u Vojvodini je registrovano 549 novih slučajeva virusa korona, što je za 126 manje nego juče, a u Novom Sadu zaraženo je 127 lica, odnosno za dva manje od dana ranije, saopštio je pokrajinski Institut za javno zdravlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.