U Novom Sadu se mesečno ukrade deset automobila

Izvor: Radio 021, 13.Jan.2015, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Sadu se mesečno ukrade deset automobila

U Novom Sadu se ukrade desetak automobila mesečno.

U policiji navode da je to manje nego ranije, a da se najviše kradu stariji automobili.

– Godinama se najviše kradu "golfovi", "pasati", "škode", "be-em-vei", "audiji" i "renoi", stari od osam do 13 godina, dok se "stranci", koji su većinom osigurani od krađe, uzimaju noviji, pa i oni tek sišli s trake. Sve u svemu, na ceni su vozila kojih ima mnogo" – kaže šef Grupe novosadske Policijske uprave za suzbijanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << krađe vozila Aleksandar Marsenić.

On je za "Dnevnik" ispričao da je policija nedavno uhvatila više maloletnika koji su ukrali oko 30 starijih modela "opela". Oni su vozila koristili za provod, a opredelili su se za tu marku jer ih je neko obučio kako se kradu. Nakon krađe, vozili su ih dok nisu potrošili gorivo, ostavljali ih i ulazili u druga, čisto zbog provoda s društvom. Reč je o dečacima koji su štićenici domova za nezbrinutu decu i sigurnih kuća, koji imaju slobodan izlazak.

Marsenić kaže da svi automobili koji se ukradu u južnoj Bačkoj nestanu noću baš u Novom Sadu, i to najčešće s parkinga na nekom od Limana, Novog naselja, Detelinare ili bilo kojeg drugog kvarta grada.

Nije velika retkost da bude ukraden i automobil (s ključem u bravi) parkiran u vlasnikovom dvorištu. Šef Grupe za suzbijanje krađe vozila kaže i da u proseku, na području Južnobačog okruga svaki drugi dan nestane neko vozilo, a rasvetli se oko 45 odsto slučajeva.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.