U Novom Sadu i okolini više od 12.000 nelegalnih objekata

Izvor: Radio 021, 14.Feb.2017, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Sadu i okolini više od 12.000 nelegalnih objekata

Građevinska inspekcija i popisne komisije od 30. janaura do kraja prošle nedelje popisali su još 2.656 nezakonito izgrađenih objekata u Novom Sadu i okolini.

Glavna građevinska inspektorka Slavica Lazov za "Dnevnik" kaže da je sada broj evidentirane bespravne gradnje narastao na ukupno 12.607 objekata, ali ne navodi kada bi popis trebalo da se završi. Ona je kazala da je uslov da objekti budu popisani da su nezakonito izvedeni do 27. novembra 2015. i da su vidljivi na satelitskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << snimku iz te godine.

Prema njenim rečima, od 27. novembra 2015. godine do 27. januara ove popisan je 9.951 objekat izgrađen bez građevinske dozvole.

"U toku je popis u četiri obodne zone grada s izgrađenim individualnim objektima koje zahvataju područja 27 mesnih zajednica. U prvoj zoni to su područja mesnih zajednica Futog, Kovilj, Budisava, Nemanovci i Pejićevi salaši, Stepanovićevo i Čenej. U drugu zonu spadaju mesne zajednice Veternik, Adice, Begeč, Bratstvo–Telep, Južni Telep, "Nikola Tesla" i Ostrvo. Zonu tri čine: Kisač, Bukovac, Petrovaradin, Sremska Kamenica, Ledinci i Stari Ledinci. Kać, Klisa, Salajka, Slana bara, Vidovdansko naselje, Rumenka, Jugovićevo i Šangaj spadaju u četvrtu zonu", navela je Slavica Lazov.

Od 1. marta, rekla je, krenuće se u popis i u četiri gradske zone koje obuhvataju područje 19 mesnih zajednica.

Osim građevinskih inženjera primljenih za privremeno-povremene poslove popisa u Gradskoj upravi za inspekcijske polove, uposleno je još 19 radnika istim povodom u Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove. U popisu učestvuje još i 12 građevinskih inspektora, 28 radnika iz Gradske uprave za inspekcijske poslove i devet radnika iz drugih gradskih uprava i javnih preduzeća.

Evidentiranje besprave gradnje u Novom Sadu je počelo 18. januara 2016. godine, a po Zakonu o ozakonjenju objekata trebalo da se završi 27. novembra iste godine.

Autor: Dnevnik/Foto: Aleksandar Vukićević

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.