U Novom Sadu će se proizvoditi oprema za odžavanje puteva, dečjih igrališta, mobilijara

Izvor: 24sata, 09.Sep.2014, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Sadu će se proizvoditi oprema za odžavanje puteva, dečjih igrališta, mobilijara

Pogon za proizvodnju francuske grupacije „Conquest“ svečano je otvoren u Slobodnoj carinskoj zoni u Novom Sadu.

Grupacija „Conquest“ se sastoji od firmi Noremat, Etesia, Husson i Acometis koje se bave proizvodnjom komunalne opreme, a svaka za sebe je poznati specijalista u sektorima proizvodnje.

Tako će se u Novom Sadu proizvoditi oprema za zimsko i letnje održavanje puteva i za uređenje zelenih površina, kao i urbanog mobilijara i dečjih igrališta. >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata <<

Otvoren pogon za proizvodnju grupacije „Conquest“

Gradonačelnik Miloš Vučević koji je prisustvovao otvaranju pogona izjavio je kako je “Conquest“ ugledna firma koja uspešno posluje u zemljama u okruženju te da mu je drago što su izabrali naš grad za sledeću investiciju.

Bojan Cimbal generalni direktor „Conquest SRB doo“ istakao je da je danas započeta prva faza investicije ove grupacije.

- Nakon istraživanja ovog tržišta naša grupacija smatra da postoji veliki problem u amortizaciji mašina koje trenutno koriste neka javno-komualna preduzeća. Mi verujemo da naše mašine mogu da doprinesu znatnom poboljšanju njihovog budžeta. Do kraja decembra moći ćemo da zaposlimo do 30 radnika, a u narednih godinu dana računamo da će taj broj biti mnogo veći - izjavio je direktor Cimbal.

Druga faza investicije podrazumeva sklapanje mašina sa srpskim komponentama već do decembra ove godine, a cilj grupacije je dugotrajno poslovanje sa postepenim rastom.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Konkvest otvorio pogon u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2014

Francuska grupacija Konkvest (Conquest) danas je u Slobodnoj carinskoj zoni u Novom Sadu svečano otvorila pogon za proizvodnju, prodaju i servis komunalne opreme...Generalni direktor te kompanije Bojan Cimbal je izjavio da je danas započeta prva faza investicije ove grupacije i istakao veliko zalaganje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.