Izvor: Radio 021, 01.Jun.2020, 13:16

U Kini se testira 6G mreža

U Kini se trenutno proučava tehnologija koja će činiti osnovu 6G mreže.

Ovo rade stručnjaci iz kineske kompanije "Xiaomi", a generalni direktor i osnivač kompanije Lej Đuen nije želeo da otkriva detalje preliminarnih testiranja. Istakao je, međutim, da će važan uslov za razvoj tehnologije 6G biti uspostavljanje široke satelitske internet mreže.

"Nisu dovoljne samo bazne stanice i sateliti. Neophodna je podrška terminala iz svih mesta. Predstoji nam mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << istraživanja u toj oblasti, ali Xiaomi ne planira da direktno učestvuje u komercijalnom korišćenju aerokosmičkog prostora", rekao je direktor "Xiaomi" kompanije.

Pritom, Đuen je istakao da su pandemija virusa korona i veliki broj pristalica teorija zavere negativno uticali na razvoj 5G mreže, ali da će kompanija nastaviti da razvija tu sferu, kao i da će proizvoditi pametne telefone koji će podržavati mrežu pete generacije.

Prema rečima direktora kineske kompanije, krajem 2020. godine "Xiaomi" će prestati da proizvodi pametne telefone koji podržavaju 4G mrežu za kinesko tržište. "Xiaomi" trenutno pravi zalihe tih uređaja.

Autor: Sputnjik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kinezi istražuju 6G mrežu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jun.2020

U Kini se trenutno proučava tehnologija koja će da čini osnovu 6G mreže. Ovo rade stručnjaci iz kineske kompanije Xiaomi, a generalni direktor i osnivač kompanije Lej Đuen nije želio da otkriva detalje preliminarnih testiranja. Istakao je, međutim, da će važan uslov za razvoj tehnologije 6G...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.