U Kaliforniji rođena beba žirafa, već visoka dva metra

Izvor: Radio 021, 18.Mar.2018, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kaliforniji rođena beba žirafa, već visoka dva metra

Žirafa Odri iz Zoo vrta u Santa Barbari u Kaliforniji donela je ove nedelje na svet mladunče visoko 1,8 metara i teško 81,6 kilograma.

Mišel Grin iz Zoo vrta rekla je da je porođaj bio brz i da je sve išlo glatko, da je žensko mladunče stalo na noge i počelo da sisa posle samo dva sata. Na lekarskom pregledu beba žirafa se pokazala da je jaka i zdrava. Za sada mama i beba žirafe se ne prikazuju javnosti.

Biće organizovano takmičenje da se izabere ime za bebu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od ponuđenih opcija Amira, Makena, Naget i Kvintin.

Zoo vrt je saopštio da ima oko 37.000 Masaj žirafa u Keniji i Tanzaniji ali da spadaju u rizične grupe zbog lovokradica i pogoršanja njihovog prirodnog okruženja.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.