Izvor: Radio 021, 16.Okt.2020, 21:56

U Italiji prvi put od početka epidemije više od 10 hiljada zaraženih u jednom danu

U Italiji je prvi put od početka epidemije kovida-19 u jednom danu registrovano više od 10.000 zaraženih, čime je nadmašen dosadašnji rekordan broj od 8.804 novoobolela, koliko ih je bilo u četvrtak, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se navodi da je u proteklom danu bilo 10.010 pozitivno testiranih, a od posledica koronavirusa preminulo je 55 pacijenata, 28 manje nego u četvrtak, prenosi Rojters.

Zdrastvene vlasti posebno zabrinjava podatak da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se povećava broj pacijenata na intenzivnoj nezi. Danas ih je 638, odnosno 52 više nego u četvrtak, a 16 puta više nego što ih je bilo u drugoj polovini jula, kada je životno bilo ugroženo 40 pacijenata.

Premijer Đuzepe Konte je isključio mogućnost ponovnog potpunog zatvaranja zemlje, ali je za vikend zakazao sednicu kabineta na kojoj će se razmatrati uvođenje dodatnih restriktivnih mera.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.