Izvor: Radio 021, 12.Maj.2020, 13:17

U Hrvatskoj zbog zamene identiteta sahranjena pogrešna žena

Zagrebački advokat Tomislav Zorić gotovo mesec dana je verovao da je polovinom aprila u Grudama sahranio svoju tetku, dok ga u ponedeljak uveče nije pozvao hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš koji mu je rekao da je, zbog neobjašnjive zamene identiteta u splitskoj bolnici, sahranjena druga žena, a da je Zorićeva tetka živa.

"Ja sam tek sada izašao iz stanja šoka. To mi je javio ministar Beroš, bio je jako razočaran i besan, izrazio je duboko izvinjenje. Nisam ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << znao od ranije, pozvao me sinoć oko osam sati. Kad sam rekao da se događaju te stvari, da mi je jasno kakva je tu bila situacija i koliko je pacijenata starih i dementnih dolazilo u KBC Split, on je rekao da tu nema opravdanja", ispričao je Zorić.

"Zaista, s obzirom da sam advokat, jasno mi je šta je odgovornost i odgovorna mora biti isključivo osoba koja ih je zamenila na prijemu, takve stvari su neverovatne", preneo je Index.hr reči advokata.

Index.hr navodi da je greška tim neverovatnija što je prezime njegove tetke specifično, nemačko, a prezime druge žene, s kojom je zamenjena, relativno uobičajeno. Tetka se zove Iva, pokojnica Mara.

Zorić kaže da neće tražiti nikakvu satisfakciju od države.

Njegova tetka živela je u Zagrebu i bila je vitalna do pre dve godine, kada ju je udario automobil. Kada je iz bolnice poslata u Dom u Seget Vranjici, osoblje je odmah shvatilo da to nije njihova korisnica.

Ona je sahranjena u Grudama.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.