Izvor: Luftika.rs, 25.Maj.2020, 12:46

U Hrvatskoj 5.000 radnika ostaje bez posla zbog neradne nedelje

Zbog neradne nedelje će bez posla u Hrvatskoj ostati pet hiljada ljudi, piše Jutarnji list, navodeći da čak i zagovornici zabrane potvrđuju tu brojku.
Iako hrvatski ministar privrede daje do znanja da je sa socijalnim partnerima Vlade postigao „visoku fazu konsenzusa“ oko zabrane rada prodavnica nedeljom, to s poslodavcima nije baš slučaj, navodi dnevnik.
Poslodavci su po tom pitanju podeljeni, kako priznaje i predsednik Udruženja trgovine pri Hravstkom udruženju poslodavaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Martin Evačić (direktor NTL), „ali je malo više onih koji su za regulaciju, prema prihodu koji ostvaruju i broju radnika koje zapošljavaju, od onih trgovaca koji su protiv“.
Pedlog izmena zakona s 14 radnih nedelja u godini, međutim, niko od njih još nije video, a čini se ni neku studiju na kojoj bi ministar trebalo da zasniva svoju odluku.
Moguće je da će njegov zakonski predlog uskoro biti javan jer, Jutarnji iz Štaba civilne zaštite saznaje da će iduća nedelja verovatno za trgovine biti poslednja koja je neradna zbog epidemioloških razloga, a ministar Darko Horvat je najavio da će nakon toga zakonske izmene ići u javnu raspravu, prenosi Hina.
Hoće li Bajina Bašta biti prva koja je zabranila rad nedeljom? 
Izvor: N1

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.