Izvor: Radio 021, 09.Jan.2020, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Crnoj Gori presečen lanac trgovine ljudima: Prisilno držane 93 osobe s Tajvana

Crnogorska policija uhapsila je osam osoba zbog sumnje da su deo kriminalne organizacije koja je trgovala ljudima i koja je na teritoriji Crne Gore prisilno držala 93 osobe sa Tajvana, saopšteno je iz policije.

Policija navodi da je presečen lanac trgovine ljudima na Balkanu, te da su u policijskoj akciji sprovedenoj u sredu, na tri lokacije u Crnoj Gori, zatečene 93 osobe sa Tajvana, kojima je "bilo ograničeno kretanje, oduzeti pasoši i koji su, kako se sumnja, držani pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prisilom".

Dodaje se da je do sada "identifikovano 12 žrtava" trgovine ljudima, a da je istraga u toku za još 85 osoba.

Policija navodi da su uhapšeni raspolagali velikom sumom novca, ali se ne navodi o kom iznosu je reč.

Precizirano je da je akcija sprovedena u saradnji sa Evropolom, koji je kolegama iz Crne Gore dostavio podatke o sumnjama da se na teritiriji Crne Gore na organizovan način trguje ljudima sa Tajvana, po modelu već viđenom u Zapadnoj Evropi.

"Tokom sprovođenja istrage ostvarena je i kontinuirana policijska i tužilačka saradnja sa policijom zemlje iz koje potiču izvršioci i žrtve izvršenih krivičnih đela", navodi se u saopštenju.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Prekinut najveći lanac trgovine ljudima u Crnoj Gori

Izvor: RTS, 09.Jan.2020

Osam osoba uhapšeno je zbog trgovine ljudima, a na lokacijama na kojima je izvršen pretres pronađene su 93 osobe sa Tajvana, saopšila je crnogorska policija. . Identifikovano je 12 žrtava trgovine ljudima, a policija obrađuje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.