Izvor: Luftika.rs, 29.Apr.2020, 10:24

U Americi više žrtava koronavirusa nego u vijetnamskom ratu

Broj građana Amerike preminulih od koronavirusa premašio je broj žrtava rata u Vijetnamu.
Podaci su Univerziteta Džons Hopkins govore da je u Vijetnamu stradalo 58.220 američkih državljana, dok je trenutni broj žrtava od virusa covid-19 58.365.
Frans pres navodi da događaji nisu povezani, ali da su podaci o broju umrlih simbolični budući da je Vijetnamski rat, koji je trajao od 1955. do 1975. godine „jedna od najvećih trauma koje su Amerikanci doživeli u 20. veku“.
Više od milion ljudi zaraženo je koronavirusom u SAD, što je trećina od ukupnog broja obolelih u svetu, prenosi N1.
10 gradova sa najvećim brojem zaraženih u Srbiji

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Društveno distanciranje na snazi i tokom leta, drugi talas zaraze neizbežan

Izvor: VOA, 29.Apr.2020

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Sjedinjenim Državama premašio je million, dok je umrlo najmanje 58 hiljada ljudi, što je više američkih žrtava nego za vrijeme Vijetnamskog rata, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins. Uprkos porastu broja zaraženih i umrlih, guverneri širom...

Nastavak na VOA...

Više stradalih od virusa nego u ratu

Izvor: Danas, 29.Apr.2020

Dok Donald Tramp predviđa veliki jesenji "ekonomski oporavak" i tvrdi da će država uskoro biti u stanju dnevno da sprovede pet miliona testiranja na virus korona, kako su preporučili neki zdravstveni zvaničnici kao preduslov za bezbedno otvaranje ekonomije, broj potvrđenih slučajeva u SAD-u premašio...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.