Izvor: Luftika.rs, 22.Apr.2018, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U 117. godini preminula najstarija osoba na svetu

Najstarija osoba na svetu, 117. godišnja Japanka Nabi Tadžima, je preminula. Nabi Tadžima je rođena 4. avgusta 1900. i poslednja je osoba za koju se zna da je rođena u 19. veku.
Ona je preminula u bolnici u  subotu uveče u gradu Kikai na jugu Japana, saopštio je gradski zvaničnik, prenela je agencija AP.
Ona je bila u bolnici od januara.
Podigla je sedam sinova i dve ćerke i ima više od 160 potomaka, uključujući pra-pra-pra-praunuke.
Grad Kikai je malo ostrvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sa oko 7.000 stanovnika, nalazi se na pola puta između Okinave i Kjušua.
Tadžima je postala zvanično najstarija osoba na svetu pre sedam meseci, posle smrti Vajolet Braun sa Jamajke, koja je, takođe, preminula sa 117 godina.
Titulu najstarije osobe na svetu sada je ponela ponovo Japanka, Čijo Mijako.
Mijako zivi južno od Tokija u prefekturi Kanagava i treba da napuni 117 godina za 10 dana.
Najstarija partizanka preminula u Novom Sadu

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.