Tužilaštvo o puštanju Vukotića

Izvor: B92, 05.Jan.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo o puštanju Vukotića

Beograd -- Nema krivice tužilaštva što je Veselin Vukotić, već osuđen zbog ubistva, pušten da se brani sa slobode u ponovljenom postupku, navode u Republičkom tužilaštvu.

Veselin Vesko Vukotić, osuđen na 20 godina robije zbog ubistva Duška Boškovića u Kotoru, pušten je da se brani sa slobode u ponovljenom postupku.

Republičko javno tužilaštvo negiralo je tvrdnje Višeg suda u Novom Sadu da je do Vukotićevog puštanja na slobodu u ponovljenom postupku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došlo jer tužilaštvo nije na vreme tražilo da mu se odredi pritvor.

U Tužilaštvu za B92 kažu da se u postupku sudske potrage, na osnovu koje je Vukotić priveden, tužilaštvo ne pojavljuje i da odluku o zadržavanju u pritvoru ili puštanju na slobodu donosi isključivo istražni sudija.

Viši sud u Novom Sadu doneo je odluku o puštanju iako se radi o čoveku koji je osuđen na 20 godina zatvora u Crnoj Gori, a od zatvora se punih deset godina krio u inostranstvu.

Advokat Vukotića, Zdenko Tomanović, tvrdi da je Belgija Vukotića izručila Srbiji krajem 2008. pod uslovom da mu se u Srbiji ponovo sudi za ubistvo Boškovića.

Tomanović objašnjava da to znači da Srbija, zbog suđenja za isto delo, Vukotića ne sme da izruči nijednoj zemlji, pa ni Crnoj Gori.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TOMANOVIĆ: VUKOTIĆ NE SME BITI IZRUČEN CRNOJ GORI

Izvor: Kurir, 05.Jan.2011

BEOGRAD- Veselin Vesko Vukotić, koji je osuđen na 20 godina zatvora za ubistvo i pokušaj ubistva u Kotoru 1997. godine, ne sme biti izručen Crnoj Gori da bi mu se sudilo za isto krivično delo, saopštio je njegov branilac Zdenko Tomanović...Vukotić je krajem decembra 2010. uhapšen u Novom Sadu,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.