Turistička agencija obmanjuje putnike

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2014, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistička agencija obmanjuje putnike

Mada postoji više prijava prevarenih građana turističke agencije "El Greco" i "El Greko" koje su registrovane na istoj adresi i dalje nastavljaju da rade.

Blic navodi da su građani prijavili turističkoj inspekciji i Udruženju potrošača da im iz agencije "El Greco" nisu vraćali novac za uplaćena i potom otkazana putovanja.

Turistička inspekcija je zbog težih povreda propisa donela odluku o zabrani obavljanja poslova organizovanja turističkih putovanja i podnet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je zahtev za oduzimanje licence koji je u toku. Kako su naveli u inspekciji, ovo znači da "El Greco" može da radi kao posrednik u organizaciji putovanja, dok su u ministarstvu turizma potvrdili da je "El Greko" registrovan na istoj adresi i da samo može da bude posrednik, a ne organizator putovanja.

U podacima Agencije za privredne registre se može videti da je vlasnik "El Greco Travel Cluba" otac, a "El Greko putovanja i hostel" sin. Prva je registrovana 2012. godine, a druga 8.jula ove ove godine.

Blic je kontaktirao vlasnike, ali nikakve odgovore nisu dobili od njih.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Platili, a Pariz nisu ni videli

Izvor: Blic, 21.Okt.2014

Desetine Novosađana prijavilo je Turističkoj inspekciji agenciju „El Greco“. Oni su platili putovanja na koja nikada nisu otišli...Posle prijava inspekciji, ova agencija prevarenim građanima nije vratila novac. Čak je nastavila sa radom, promenivši jedno slovo u nazivu...- Početkom juna uplatila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.