Turistička agencija nudila letovanje na tuđ račun

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2017, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistička agencija nudila letovanje na tuđ račun

Turistička agencija "Adeona travel" našla se pod lupom inspektora jer se sumnja da je kao posrednik naplaćivala aranžmane od putnika, a turističkim agencijama koje su organizovale putovanje "zaboravljala" da prosledi novac.

Kako prenose "Novosti", turisti, njih oko 30 koji su uplatili letovanje u Španiji i Grčkoj, ipak su otišli na odmor, a inspekcija proverava ima li putnika koji će svoj plaćeni odmor, ipak, provesti kod kuće. Račun će platiti agencija, koja je organizator >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << puta.

U slučaju dve devojke koje su otputovale u Španiju, aranžman će platiti "Belvi travel".

"Niška agencija "Adeona travel" imala je dve putnice koje su uplatile početkom avgusta aranžmane, od po 585 evra, za Kosta Bravu, preko "Plana tursa"", kažu za Novosti u "Belvi travelu". "Kako "Plana tursu" agencija iz Niša nije uplatila novac, otkazali su putovanje, a vlasnica je kazala putnicima da tamo ne idu zbog nedavnih terorističkih napada, pa ih je prebacila za Majorku, koja košta 479 evra. Izdali smo rezervaciju, nismo čekali uplatu, a kad smo je pozvali kasnije, ona je rekla da nema para. Inače, kada agencija koja je organizator putovanja pošalje najavu o rezervaciji, dužna je da te putnike odvede, bili aranžmani plaćeni ili ne. Prijavu protiv agencije smo podneli i policiji i turističkoj inspekciji."

Uz to, ta agencija je uzela više od 200 evra u razlici između ova dva putovanja.

U Turističkoj inspekciji kažu da su odmah po saznanju da postoji problem oko realizacije putovanja, koje je kao posrednik prodavala turistička agencija "Adeona travel" iz Niša, pokrenuli postupak inspekcijskog nadzora ove agencije.

"Cilj je da se utvrdi koliko je putovanja prodato, da li su sredstva uplaćena, podaci o putnicima, kao i da li će putovanja biti realizovana", kažu u toj inspekciji.

Ova turistička agencija nije članica Nacionalne asocijacije turističkih agencija i, kako navodi direktor Juta Aleksandar Seničić, ovo je već treći slučaj ove godine da agencija koja nije njihov član prevari putnike.

Podsetimo na slučaj agencije "Blu travel vorld" iz Smedereva, za čijim vlasnikom policija traga, o čemu više možete pročitati OVDE.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.