Izvor: Luftika.rs, 23.Feb.2022, 11:14

Turisti na Islandu smetaju kitovima, stvaraju im stres

Savršena lokacija za posmatranje kitova je svakako Island. Na njegovim severnim obalama već godinama turisti sa brodova posmatraju ove veličanstvene životinje, koje često i hrane.
Po najnovijim istraživanjima, posete turista, ipak, uznemiruju kitove.
Društvo za zaštitu životinja i njihovih prirodnih staništa smatra da je turistička poseta i posmatranje kitova veliki stres za te životinje i da se turističke posete moraju redukovati.
Zbog toga islandski naučnici rade >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << na istraživanju koje će pokazati koliko su te morske životinje ugrožene i koliko pate zbog stresa.
Izvor: B92
6 i više nego dovoljnih razloga zbog kojih momentalno želimo da se odselimo na Island

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Da li su kitovi pod stresom zbog poseta turista na Islandu?

Izvor: B92, 23.Feb.2022

Island je savršena lokacija za posmatranje kitova. Na njegovim severnim obalama već godinama turisti sa brodova posmatraju ove veličanstvene životinje, koje često i hrane.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.