Trka za smeštajem u studentskim domovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2010, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka za smeštajem u studentskim domovima

NOVI SAD -

Za dobijanje mesta u studentskim domovima brucoši i rekonvalescenti na prvoj godini studija prijavljivače se od 1. do 15. septembra, a ostali od 15. septembra do 31. oktobra.

U osam studentskih domova u Novom Sadu ima mesta za 2.713 akademca.

Pravo na smeštaj imaju studenti koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta, koji imaju državljanstvo Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studira.

Nakon isteka roka za prijavljivanje na konkurs, na osnovu dostavljene dokumentacije, utvrđuje se redosled kandidata za prijem u ustanovu na osnovu uspeha ostvarenog u prethodnom školovanju i socijalno-ekonomskog statusa porodice.

Takođe, student ostvaruje pravo i na ishranu od tri, odnosno jednog obroka dnevno, u studentskim menzama, ako se njegovo školovanje finansira iz budžeta.

Kako najavljuju iz Studentskog centra, uskoro bi trebalo da se pojavi i Studentski vodič, koji bi na jednostavan način trebalo da objasni brucošima kako i gde da konkurišu, da ih upozna sa studentskim domovima i studentskim centrom.

On će biti besplatan i deliće se deliti uz prijave na konkurs.

Više informacija može se naći na sajtu Studentskog centra www.studentskicentarns.co.rs.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.