Trka haskija 3. marta na Fruškoj gori

Izvor: Novine novosadske, 02.Mar.2013, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka haskija 3. marta na Fruškoj gori

trka_haskijaDoživljaj za ljubitelje pasa biće upriličen u nedelju, 3. marta na Fruškoj gori.
“Husky centar Lothlorien” i “Sleddog sport klub” organizuju prvi zajednički promotivni trening, trku zaprega pasa. Pošto neće biti snega, biće upriličene >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << trke bicikala, tricikala C i B klase, kao i džoging sa psima upregnutim i povezanim sa takmičarem pojasom na struku.
Okupljanje na teritoriji centra “Lothlorien” planirano je za devet časova ujutru, a u deset se kreće na teren gde su vezani psi, dok sama trka počinje u 11 časova.
Trke će biti u kategorijama Kanikros žene (Canicross women), Kanikros muški (Canicross men), Bajkjoring (Bikjoring), D (zaprega sa dva psa), C (zaprega sa 3-4 psa) i B (sa 5-6 pasa).
“Svako je odgovoran za svoje đubre i pravilo je da ga ne sme biti nakon našeg odlaska iz šume. Za potrebe bezbednosti takmičara svako može sebi obezbediti šlem i ili štitnike, neće biti obavezni”, saopštili su organizatori i dodali da će veterinarski tim na licu mesta odobravati psima učešće i start trke.
Kotizacija po timu je 200 dinara, što uključuje ručak za jednu osobu, a za sve dodatne informacije i uputstvo za dolazak možete posetiti sajt haski centra “Lothlorien”: www.huskycenter.com .
 
 
 
Izvor: Radio021 (tekst i foto)

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.