„Tripcycle“: Snaga instrumentala

Izvor: Blic, 26.Jul.2009, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Tripcycle“: Snaga instrumentala

Bend „Tripcycle” nastao je 2005. godine u Novom Sadu. Njihova instrumentalna muzika kreće se kroz brojne žanrove i ostavlja slušaocu bezgranične mogućnosti za doživljaj. Iako je negde najbliža nu-džezu, uz elemente trip-hopa i psihodeličnog roka, članovi ovog sastava dosta istražuju i eksperimentišu takođe s elektronskom muzikom.

Sve to ostavlja im mo­gućnost da sviraju i da se predstave publici u malim klubovima s intimnom atmosferom, ali i na velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << festivalima. Tako su do sada već nekoliko puta svirali na „Egzitu", zatim na džez i bluz festivalu u Staroj Moravici, kao i „Etno festu" u Vrbasu. Prošle godine su imali zapažen nastup na „Demofestu" u Banjaluci gde su u konkurenciji od 36 bendova iz regiona osvojili treće mesto.

Trenutno je aktuelan njihov prvi album „Beep" koji promovišu, a u narednom periodu grupu „Tripcycle" moći će da vidi i čuje uživo publika na „Nišvil džez festivalu". Radili su takođe i muziku za filmove „Žrtva" i „Afrika" reditelja Gvozdena Đurića.

Članovi benda su Darko Jovanović (gitara), Dejan Ćirjaković (bubanj), Robert Fišer (bas gitara), Nenad Ljubičić (klavijature), a s njima povremeno nastupaju perkusionista i di-džej.

„Nije nam cilj da osvajamo publiku, već da sviramo i da im kažemo šta imamo", poruka je grupe „Tripcycle".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.