Izvor: Radio 021, 06.Dec.2018, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina posvećena Mileni Minji Bogavac u petak u GMS

Tribina posvećena Mileni Minji Bogavac održaće se u petak, 7. decembra u Galeriji Matice srpske.

Uvodnu reč prisutnima će uputiti upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević.

O Mileni će govoriti pozorišni kritičar i teatrolog Aleksandar Milosavljević, urednik SKCNS Jovan Gvero i novinarka Jovana Gligorijević.

Moderatorka će biti novinarka Gordana Nonin.

Tribina je organizovana u okviru bogatog pratećeg programa posvećenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dodeli tradicionalne nagrade "Dobar primer Novog optimizma", koja se svake godine dodeljuje osobama koje se svojim delovanjem i zalaganjem bore za vrednosti koje su jasno izražene u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i Proglasu Novog Optimizma, te svojom inicijativom daju dobar primer zajednici i društvu. Dobitnica nagrade za 2018. godinu je umetnica Milena Minja Bogavac.

Milena Minja Bogavac je rediteljka, dramaturškinja i slem pesnikinja. Rođena je u Beogradu 1982. godine gde je na Fakultetu dramskih umetnosti diplomirala dramaturgiju. Sa rediteljkom Jelenom Bogavac od 1999. godine vodi pozorišnu trupu Drama Mental Studio, u okviru koje je radila na tridesetak umetničkih projekata. Dramski komadi su joj izvođeni, nagrađivani, uvršteni u brojne antologije i prevedeni na dvanaest svetskih jezika. Piše i izvodi slem poeziju, vodi radionice u ovoj oblasti kao i u oblasti upotrebe drame u edukaciji.

Program će početi u 19:30 časova.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.