Izvor: Radio 021, 14.Avg.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina o borbi građana protiv prinudnih iseljenja i izvršitelja u subotu u domu porodice Ninić

Tribina "Život pod opsadom", na kojoj će iskustva podeliti ljudi koji se bore da sačuvaju i vrate svoje domove, održaće se u subotu, 17. avgusta u domu porodice Ninić iz Novog Sada.

Tribinu organizuje novosadski ogranak Združene akcije "Krov nad glavom", koji je do sada pet puta odbranio Niniće od prinudnog iseljenja izvršitelja.

Slobodanka Ninić, Verica Vajdić, koja se takođe bori za svom domNemanja Pantović, aktivista ZA "Krov nad glavom"U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Krov nad glavom" navode da od 2017. godine organizuju solidarne akcije odbrane stanova i kuća koji su predmet izvršenja.

"Tokom odbrana domova, solidarni građani i komšije su zajedno sa porodicama koje brane, uspevali da odole sili policije, pri čemu su često bili izloženi privođenju, novčanim i krivičnim kaznama. Međutim, to je mala cena naspram one koju plaćaju samohrane majke, deca, radnici, izbeglice, penzioneri i svi oni čiji su domovi nepravedno oduzeti, a zatim na prevaru i prodati. Život pod opsadom im je oduzeo sve i doneo neprospavane noći, trajno narušeno zdravlje zbog stresa, bespomoćnost zbog nemogućnosti da se namire osnovne životne potrebe poput hrane, lekova i ogreva... Bilans njihove patnje se ne može izraziti brojkama. Ipak, njihova nesreća predstavlja osnov tuđeg profita", poručuju u ovoj inicijativi.

Tribina će početi u 19 časova. Porodica Ninić je na trećem spratu u Tanurdžićevoj palati.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.