Izvor: Luftika.rs, 31.Mar.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina o bombardovanju Beograda

Tribina „75 godina od bombardovanja Beograda, 6. aprila 1941. godine“ održava se u petak, 1. aprila u 18 sati na Tribini mladih. Autori su novinar Đorđe Vukmirović i istoričar Srđan Graovac.
„Beograd je grad koji istrajava uprkos svojoj istoriji. Srpska prestonica je metropola čiji je život otet od namenjene sudbine. Milenijumima, u njemu se život neprekidno osipa, ruši i obnavlja i svako naredno rušenje Beograđanima je u prošlosti predstavljalo siguran zalog da će egzistencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << tog uzbudljivog grada nesporno opstati. Ukoliko je istorija antičkog, pa i srednjovekovnog Beograda zajedno sa rušenjima i obnovama koje su ove epohe nosile sa sobom pokopana negde ispod površina ulica, zgrada i trgova preko kojih danas koračaju milioni građana Beograda, jedno rušenje srpske prestonice nemoguće je odgurnuti u nepregledne tmnine naše sumorne prošlosti. Bilo je to bombardovanje 6. aprila 1941. godine. Neki kažu, peto po redu rušenje Beograda u njegovoj dugoj povesnici. Zašto je i na koji način Beograd pre 75 godina doživeo i preživeo razaranje od strane nacističkog zavojevača, pokušaćemo da otkrijemo na predstoojećoj tribini.“ – navode autori.
Potražite još zanimljivih događaja.   

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.