Izvor: Luftika.rs, 01.Jun.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina na temu antifašizma u Fabrici

Druga tribina na temu antifašizma pod nazivom „Zemunica“ održava se u četvrtak 2. juna u 19 sati u Fabrici Studentskog kulturnog centra Novog Sada. Na tribini će govoriti istoričari Dubravka Stojanović i Milivoj Bešlin, kao i sociolog Aleksej Kišjuhas.
Posetioci će mmoći da čuju šta je antifazam i zašto je važno pričati o našoj antifašističkoj prošlosti. Razgovaraće se i o rehabilitaciji fašista, značaju ove teme za mlade i tome koliko oni o ovoj temi zapravo znaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Diskutovaće se o razlici u školama i udžbenicima nekad i danas, a svi zainteresovani su pozvani da se uključe u razgovor o antifašizmu kroz literaturu, muziku, istorijske činjenice i sociologiju.
Pogledajte repertoar Pozorišta mladih.   

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Tribina o Srpskoj crkvi u 19. veku sutra na Tribini mladih

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2016

Tribina "Srpska crkva u Novom Sadu u 19. veku" održaće se u četvrtak, 2. juna na "Tribini mladih" Kulturnog centra...Petioci će imati priliku da sa dr Goranom Vasinom razgovaraju o tome kako je Bačka eparhija, kao sastavni deo Karlovačke mitropolije, bila centar okupljanja duhovne i političke...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.