Izvor: Luftika.rs, 29.Maj.2016, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina „Romi u obrazovnom sistemu“ u CK13

Otvoreni razgovor na temu „Romi u obrazovnom sistemu“ održaće se u ponedeljak 30. maja u 19 sati u Omladinskom centru CK13. U razgovoru će učestvovati Mirko Kaldaraš, diplomirani hemičar i član fondacije GRUBB Srbija, kao i Ivan Radenković, član Gerusije i Udruženja romskih studenata.
Nakon što je 2015. godine okončana međunarodna inicijativa Dekada Roma, kojom se država Srbija obavezala na aktivno učešće u društvenoj inkluziji Roma, u obrazovnim, zdravstvenim, medijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i širim institucionalnim sistemima i dalje su prisutni znaci marginalizacije, kao i povećanje diskriminativnih politika usmerenih ka Romima.
Ovim razgovorom ćemo pokušati da se dotaknemo ključnih tema vezanih za visoko obrazovanje Roma u Srbiji i da se kroz lična iskustva uputimo u prepreke i mitove koji stoje na putu ka punoj društvenoj uključenosti. Takođe ćemo pokušati da sagledamo i mogućnosti građenja vaninstitucionalnih i autonomnih romskih pokreta.
 
 

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Tribina "Romi u obrazovnom sistemu"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2016, 05:09

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu danas u 19 časova biće održan otvoreni razgovor na temu "Romi u obrazovanom sistemu"...Nakon što je 2015. godine okončana međunarodna inicijativa Dekada Roma, kojom se država Srbija obavezala na aktivno učešće u društvenoj inkluziji Roma, u obrazovnim,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.