Izvor: Radio 021, 21.Feb.2020, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina "Nevidljivi ljudi, nevidljive smrti" 24. februara u CK13

Tribina "Nevidljivi ljudi, nevidljive smrti" održaće se u ponedeljak, 24. februara u Omladinskom centru CK13.

Dvadesetosmogodišnji Milovan Ivić preminuo je u Novom Sadu je 4. maja 2018. godine, nakon što je prethodne noći sa prijateljicom i prijateljem bio priveden u policijsku stanicu i brutalno pretučen od strane nekoliko policijaca, i neposredno nakon ponovnog prebijanja na javnom mestu u noći između 3. i 4. maja.

Istina o stvarnim okolnostima njegove smrti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ostala je sakrivena i negirana krivotvornim postupcima policije i novosadskog tužilaštva kojim se "utvrđuje" da je Milovan Ivić preminuo usled fatalne kombinacije narkoanalgetika i alkohola u krvi, pri čemu se prebijanje u policijskoj stanici i stepen fizičkih povreda uopšte ne pominju.

Jedan od policijaca iz pritvorske jedinice svedočio je da "niko nije primenio silu na privedenim licima, a posebno niko nije upotrebio palicu. Ta lica su nastavila sama da se povređuju. U jednom trenutku sa klupe pao je na pod Ivić i razbio levu arkadu."

Policijski inspektor koji je vodio istragu o smrti Milovana Ivića rekao je da je Diani Ćelić, majci preminulog mladića, "predočeno kompletno činjenično stanje i da je nemoguće da sve poluge sistema budu udružene radi zavere". U sudbini Milovana Ivića, i u navedenoj izjavi policijskog inspektora, zgusnuta je sva istina o obeščašćenom društvu koje se do sada nije sasvim suočilo sa prirodom svakodnevnog spontanog saučesništva ili organizovanog udruživanja svih poluga državnog sistema u zaveri, korupciji, nasilju i zločinima.

Na tribini "Nevidljivi ljudi, nevidljive smrti", razgovaraće se sa Dianom Ćelić, majkom ubijenog mladića, Vladicom Ilićem iz Beogradskog centra za ljudska prava i Jelenom Krivokapić iz organizacije Forum Roma Srbije.

Tribina počinje u 19 časova.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.