Tribina Kurdistan nakon referenduma 20. decembra

Izvor: Radio 021, 19.Dec.2017, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina "Kurdistan nakon referenduma" 20. decembra

Tribina "Kurdistan nakon referenduma" biće održana u sredu 20. decembra u 18 časova u Klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra.

Autor i predavač je istoričar Nemanja Starović.

Na teritoriji pod kontrolom autonomne regije Iračkog Kurdistana, 25. septembra ove godine je održan referendum, na kojem se velika većina birača izjasnila za nezavisnost ove oblasti. Međutim, u danima koji su usledili, iračke vlasti su preuzele vojnu i političku inicijativu, preuzevši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kontrolu nad značajnim delovima teritorije Iračkog Kurdistana, uključujući i naftom bogatu regiju Kirkuka, za šta su dobile podršku suseda u Ankari i Teheranu. Razmotrićemo posledice ovog riskantnog poteza regionalnih vlasti u Erbilu na unutrašnju političku dinamiku Iračkog Kurdistana, kao i regiona u celini, te perspektive za rešavanje tzv. "kurdskog pitanja", u vremenu koje predstoji.

Program Euro in film festivala možete pogledati OVDE.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.