Izvor: Radio 021, 04.Sep.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri novosadske firme na listi poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja

Osam poslodavaca, od kojih su tri iz Novog Sada, prekršilo je prava trudnica ili porodilja tokom avgusta i tako se našlo na "Crnoj listi poslodavaca" objavljenoj na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na crnoj listi našle su se novosadski poslodavci "Stylos" d.o.o, trgovina na veliko "TDC" d.o.o . i trgovina na malo satovima i nakitom "Bomar" d.o.o. Pored novosadskih firmi, na listi su i radnja za održavanje i popravku računara "Hronos >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Computers" iz Vranja, trgovina na malo delovima i opremom "PD Unikomerc Filter" iz Prokuplja, trgovina "You Mak" iz Žitorađe, motel "Solley" iz Aleksandrovca i trgovina "Miss you" iz Kopaonika.

Navedene firme su na listu dospele nakon prijave kršenja prava trudnica ili porodilja Inspekciji rada i pošto je Inspekcija rada utvrdila da postoji prekršaj.

"Centar za mame" koji je ovu listu objavio na svom sajtu pozvao je poslodavce da posluju u skladu sa zakonom, a one koji su se ovoga puta našli na listi da svoje poslovanje usklade sa pozitivnim propisima, kako se ubuduće ne bi našli na listi.

"Istovremeno, pozivamo mame da prijave sva eventualna kršenja prava na broj 0800 300 307 za prijavu nepravilnosti u oblasti rada, gde će prioritet imati trudnice, porodilje i roditelji", navodi se u obaveštenju.

Jovana Ružičić, direktorka "Centra za mame" rekla je da se nada da će ova lista podstaći poslodavce u Srbiji da poštuju zakone, ali i "probuditi i naterati ih da vide da mame nisu laka meta i da se njihova prava moraju poštovati".

Sledeća "Crna lista" biće objavljena prve nedelje oktobra.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novosadske firme na "Cnoj listi" zbog kršenja prava trudnica i porodilja

Izvor: NoviSad.com, 05.Sep.2019, 11:25

"Stylos" d.o.o, trgovina na veliko "TDC" d.o.o . i trgovina na malo satovima i nakitom "Bomar" d.o.o tri su novosadske firme od ukupno osam u zemlji, koje su se našle na "Crnoj listi poslodavaca", objavljenoj na sajtu Ministarstva za..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.