Tri godine ulicama šeta golih grudi

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri godine ulicama šeta golih grudi

Dvadesetsedmogodišnja Čelsi Kovington iz Merilenda bori se za pravo žena da hodaju golih grudi.

U svojoj borbi već tri godine se kreće bez majice i vodi kanal "Topfreedom".

"Hodati golih grudi je još snažan čin žene, posebno kada to radi tiho, sa samopouzdanjem i miroljubivo", kazala je.

Čelsi vodi blog "Grudi su zdrave" na kojem dokumentuje svoja putovanja državama SAD-a u kojima je legalno hodati golih grudi (Vašington, Pensilvanija, Njujork i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Nju Hempšir). Ove države su pokušale da zabrane gole grudi u javnosti novim zakonom, ali je poništen u martu.

Širom SAD-a postoji niz država u kojima je pokazivanje grudi jednako najvećem zločinu, a među njima su Juta, Indijana i Tenesi.

"Nikada me nisu uhapsili niti neprimereno dodirnuli i od kada vodim blog i postavljam svoje fotografije nikada nisam videla fotografiju sebe s potpuno golim grudima. To ne bi trebalo da bude subverzivni čin", kazala je.

Na fotografijama je prikazan njen svakodnevni život - vožnja bicikla, piknik s prijateljima, odmor na plaži i šetnja gradovima. Snimila je i nekoliko videa.

Pokret #Freethenipple je podigao veliku prašnu proteklih godina u SAD-u, a žene koje se bore za ovaj vid slobode poručile su: ja sam vlasnica svog tela i ovo mi daje snagu.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ona već tri godine po ulicama ide sa potpuno golim grudima: Šta vi mislite o tome?

Izvor: B92, 16.Maj.2016

Bori se za pravo žena da hodaju skroz golih grudi...Čelsi Kovington iz Marilenda već tri godine ide bez majice i grudnjaka...“Ići golih grudi je još uvek veoma snažan čin žene, posebno kada to radite tiho, sa samopouzdanjem I miroljubivo”, kaže ona...Ona ima i blog po imenu “Grudi su zdrave”...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.