Trese.Lupa.Udara. i Kojin Master class u Studiju M

Izvor: Radio 021, 10.Mar.2015, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trese.Lupa.Udara. i Kojin Master class u Studiju M

Koncert benda "Trese.Lupa.Udara" održaće se u četvrtak, 19. marta, u Studiju M. Prethodno će novosadska publika imati priliku da prisustvuje Master class-u "KOYA: Londonsko iskustvo i šunjanje kroz britansku muzičku industriju".

M Lab klinika ugostiće Dušana Kojića Koju, muzičara koji je originalnošću i svojim autentičnim pristupom obeležio rokenrol scenu Srbije i sa bendovima "Šarlo akrobata" i "Disciplina kičme" ispisao važne stranice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << muzičke istorije. On će na Master class-u pričati o razlozima odlaska iz zemlje, iskustvima sa engleskim muzičkim establišmentom i andergaundom, ali i paralelama između domaće i britanske muzičke industrije.

"Pričaću o svojim doživljajima i saznanjima u Engleskoj i otklanjanju zabluda i iluzija. Bilo je dosta doživljaja, što sa Disciplinom kičme, što sa stranim muzičarima, a zanimljivo je iskustvo sviranje gitare po engleskim pabovima, koje je van muzičke industrije", kaže Koja za naš portal. Nakon otvorenog muzičkog časa, nastupiće mini-supergrupa "Trese.Lupa.Udara". "Sviraćemo muziku iz filma "Kako je propao rokenrol", u pitanju je klasičan rok sa bučnom gitarom sa solo deonicama", dodaje Koja.

Ove muzičke događaje pokrenuo je džez muzičar Vasil Hadžimanov, nakon dolaska džez saksofoniste i kompozitora Dejvida Binija, a pilot emisija M Lab klinike bila je u oktobru prošle godine. Tom prilikom, ljubitelji džez zvuka mogli su da prisustvuju Master Class-u Dejvida Binija, a potom i njegovom koncertu sa "Vasil Hadžimanov bendom".

"M Lab podrazumeva seriju javnih časova, predavanja muzičara ili ljudi iz sveta muzike, mogu to biti i producenti, organizatori, snimatelji. Čitav koncept se sastoji iz dva dela, prvi je master klas koji je otvoren za sve koje tema zanima, a drugi deo je koncert", objašnjava on za 021. "Ideja javnog časa je da iskusni muzičari podele savete mlađim potencijalnim kolegama", dodaje Hadžimanov, koji je i moderator tribine.

"Trese.Lupa.Udara" je postava koju čine Koja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara i vokal), Švaba (Električni orgazam/The Restless, bas i vokal), Vul (Disciplin A Kitschme/ Popečitelji, bubnjevi), uz prateće vokale - Manju (Disciplin A Kitschme) i Đurđicu (The Restless).

Repertoar "Trese.Lupa.Udara" ukrašen rok standardima i glam rock himnama, pre svega je baziran na Kojinoj muzici iz filma "Kako je propao rokenrol", koji po mišljenju mnogih predstavlja kulminaciju svih stremljenja osamdesetih u Jugoslaviji, odnosno uspešnu završnicu jednog izuzetno kreativnog umetničkog perioda jugoslovenske kulture. Koja je u filmu ovekovečio i oživeo prvog, možda i jedinog rokenrol superjunaka poznatog kao Zeleni Zub.

Ulaz na Master Class "KOYA: Londonsko iskustvo i šunjanje kroz britansku muzičku industriju" koji počinje u 17 časova je besplatan.

Karte za koncert "Trese.Lupa.Udara" koji je zakazan za 21 čas mogu se kupiti na svim Gigstix prodajnim mestima po ceni od 500 dinara. Ulaznice će biti dostupne i na ulazu Studija M na dan svirke po istoj ceni. (Suzana Stojićević)

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.