Traže se strateški partneri u Azotari i Staklari

Izvor: Beta, 17.Maj.2010, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže se strateški partneri u Azotari i Staklari

NOVI SAD, 17. maja 2010. (Beta) - Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je u ponedeljak da je strategija te kompanije da za tri do četiri godine nadje strateške partnere za pančevačku HIP-Azotaru i Srpsku fabriku stakla iz Paraćina.

Bajatović je na konferenciji za novinare u okviru 77. Medjunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu rekao da je Srbijagas, bez obzira što je prinudno preuzela te dve kompanije zbog velikih dugovanja za prirodni gas, započela njihovo restrukturiranje.

"Za investicije u Azotari potrebno nam je oko 16 miliona evra, kako bismo trenutnu proizvodnju od oko 400.000 tona azotnih djubriva povećali na milion tona na godišnjem nivou", rekao je Bajatović.

Prema njegovim rečima, modernizacijom proizvodnog procesa HIP-Azotara bi mogla postati i veliki izvoznik, a trenutno je izvozu namenjeno oko 200.000 tona azotnih djubriva. Direktor Srbijagasa je ocenio da je situacija u pančevačkoj staklari znatno komplikovanija nego u Azotari, jer bugarska kompanija Rubin ne poštuje ugovorene obaveze koje je preuzela prilikom kupovine te fabrike.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bajatović: Strateški cilj pronalazak partnera za Azotaru i Staklaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2010

NOVI SAD - Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da je strategija te kompanije da za tri do četiri godine nađe strateške partnere za pančevačku HIP-Azotaru i Srpsku fabriku stakla iz Paraćina...Bajatović je na konferenciji za novinare u okviru 77. Međunarodnog sajma...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.