Izvor: Radio 021, 26.Nov.2020, 12:59

Traže i da mlađi osnovci pređu na onlajn nastavu

"Apelujemo na roditelje da nas podrže u nastojanju da i mlađi razredi osnovnih škola, kao deo obrazovnog sistema, pređu na onlajn nastavu, dok nas još ima zdravih, kako bismo mogli da nastavimo nastavni proces, koji održavamo sa velikim naporima i u otežanim uslovima", saopšteno je danas iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

USPRS je u saopštenju ocenio da Кrizni štab izgleda nije planirao niti razmatrao promene u načinu odvijanja nastave za mlađe razrede osnovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << škola, iako su preporučili da stariji osnovci i srednjoškolci pređu na onlajn nastavu.

"Nameće se pitanje da li su učitelji zaboravljeni ili potpuno zanemareni kao deo obrazovno-vaspitnog procesa ili je Vrhovna komanda, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nas izbrisala iz brojnog stanja, kako bismo bili žrtvovani za spas obrazovanja, ili smo možda mi koji radimo u 'nižim' razredima građani nižeg staleža, nedostojni prava prelaska na onlajn nastavu", pitaju u USPRS.

U tom sindikatu zatražili su podršku roditelja oko inicijative da i mlađi osnovci pređu na onlajn nastavu, navodeći da su i mlađa deca uzrasna grupa u kojoj je transmisija virusa aktivna.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sindikalci zahtevaju da i mlađi osnovci da pređu na onlajn nastavu

Izvor: Blic, 26.Nov.2020

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) pozvala je danas roditelje da podrže prelazak osnovaca od prvog do četvrtog razreda na onlajn nastavu, jer je, usled nepovoljne epidemiološke situacije i kako kažu, velikog broja zaraženih učitelja, sve veći pritisak na direktore škola da obezbede...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.