Izvor: Radio 021, 18.Apr.2021, 19:30

Traže da se drastično kazne oni koji prave selfije sa žrtvom saobraćajne nezgode

Belgijska politička stranka Vooruit predlaže uvođenje drakonskih kazni od 15.000 evra ili dve godine zatvora za one koji snimaju mesto nesreće, a nisu ovlašćeni za to (izuzeti bi bili policajci, sudski službenici ili novinari).

Povoda za ovaj predlog ima mnogo, a najviše se ističe jedan slučaj u mestu Houthalen-Helhteren, kada je mlada žena napravila selfi sa jednom od žrtava saobraćajne nezgode koja je u tom trenutku bila na nosilima.

Glavna svrha zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bila bi zaštita žrtava i njihovih porodica. Politička stranka navodi da je bolno saznati preko društvenih mreža da je voljena osoba učestvovala u saobraćajnoj nezgodi.

Oni smatraju da bi, pored objavljivanja direktnih fotografija na kojima su vidljiva lica unesrećenih, i bilo koji drugi način snimanja koji omogućava prepoznavanje osobe, na primer fotografije automobila ili odeće, takođe trebalo da bude kažnjiv.

Sada se čeka reakcija ostalih političkih stranaka u Belgiji na ovaj predlog.

Autor: Revijahak.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.