Izvor: Radio 021, 22.Nov.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp odlikovao Džona Vojta

Američki predsednik Donald Tramp odlikovao je u četvrtak glumca Džona Vojta, jednog od svojih malobrojnih poklonika u Holivudu, Nacionalnom medaljom za umetnost nazivajući ga "jednom od najvećih živih filmskih legendi".

"Džon je izuzetno kvalitetan glumac i, igrom slučaja, neko koga jako volim", rekao je Tramp.

Osamdesetogodišnji glumac, otac glumice Anđeline Džoli, proslavio se ulogom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u "Ponoćnom kauboju" (1969) u kojemu glumi s Dastinom Hofmanom. "Fantastičan film", uzviknuo je američki predsednik.

Oskara za najboljeg glumca dobio je 1978. za "Povratak ratnika", a ostaće zapamćen i po ulozi u filmu "Oslobađanje" (1972) s Bertom Rejnoldsom.

Obznanivši u proleće 2016. da podržava magnata nekretnina, tada u kampanji, nije prestajao da ga hvali: "Ja, Džon Vojt, mogu bez sumnje reći da je Donald zabavan, voli da se šali, jedinstven je, ali iznad svega je častan čovek".

Posle je mnogo puta ponavljao svoju bezuslovnu podršku republikanskom milijarderu ocenivši čak u maju ove godine da je "najveći predsednik od Abrahama Linkolna".

Dodela medalja istaknutim osobama iz sveta umetnosti bila je tradicija tokom dva mandata Baraka Obame, ali ovo je prvi put da je Donald Tramp preuzima od dolaska na vlast u januaru 2017.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Slavni glumac odlikovan nacionalnim Ordenom umetnosti

Izvor: B92, 22.Nov.2019

Američki predsednik Donald Tramp odlikovao je čuvenog glumca i dobitnika Oskara Džona Vojta Ordenom umetnosti, ocenjujući da je Vojt jedna od najvećih filmskih živih legendi..."Vi ste fantastičan glumac. Džon je glumac koji ima izvanrednu dubinu, pored toga je neko kojeg mnogo volim", rekao je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.