Trajković: Vlada razume našu odluku

Izvor: B92, 13.Nov.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajković: Vlada razume našu odluku

Novi Sad -- Vlada nije podržala stav Srba da izađu na kosovske izbore, ali je svesna okolnosti i razume našu odluku, tvrdi Rada Trajković.

Direktorka nevladine organizacije "Evropski pokret Srba" Rada Trajković ocenila je da stav Beograda povodom izlaska Srba na predstojeće kosovske izbore vidi kao "izjavu uzajamnog razumevanja".

Ona je za novosadski "Dnevnik" ocenila da je stav Vlade Srbije da nema uslova za izlazak na izbore, zakazane za 12. decembar, elastičan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da ne unosi zabunu među srpsku populaciju.

"Mislim da ovoga puta Vlada u Beogradu ipak nije bila izričita i da je i ona svesna okolnosti", rekla Trajkovićeva, koja je učestvuje u formiranju jedne od osam srpskih lista predatih za te izbore.

Ona je dodala da Beograd nije dao otvorenu podršku Srbima da učestvuju na kosovskim izborima, ali "niko ne kritikuje odluku da to učine, niti se vodi kampanja bojkota".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.